Fetával töltött csirkemell Fetával töltött csirkemell

Fetával töltött csirkemell

Csirke Szárnyas

Csodálatos ízutazás a fetával töltött csirkemell világába

Fetával töltött csirkemell recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.

A fetával töltött csirkemell egy ízletes és laktató fogás, amely gyorsan elkészíthető és egyszerűen lenyűgöző. Ez a remek kulináris élmény garantáltan örömöt okoz az egész családnak. 

Fetával töltött csirkemell

Fetával töltött csirkemell

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Fetával töltött csirkemell.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 812 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húst hosszában félbevágjuk, de nem vágjuk teljesen el. Kiterítjük, egy kicsit kiklopfoljuk,borsozzuk.
  • A húsra ráfektetjük a sonkaszeleteket és a petrezselyemmel összekevert feta sajtot a sonkára kenjük. Óvatosan feltekerjük és baconbe csavarjuk. Hústűvel meg lehet szúrni, ha szét akarna jönni. Kevés olajon megsütjük,vagy sütőbe téve pirosra sütjük. Hidegen és melegen is nagyon finom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Fetával töltött csirkemell-hez!

Tápérték

Kalória: 812kcalSzénhidrát: 3gFehérje: 33gZsír: 73gTelített zsír: 32gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 30gTrans Fat: 1gKoleszterin: 183mgNátrium: 825mgKálium: 447mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 443IUVitamin C: 4mgKalcium: 266mgVas: 2mg
Keyword csirke, húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A fetával töltött csirkemell egy magyar család konyhájából született, ahol az anya igyekezett a hagyományos csirkemell recepteket egy kis mediterrán csavarral felturbózni. A feta sajt és sonka kombinációja nem csak hogy kiváló ízeket hozott a csirkéhez, de a ropogós bacon is igazi luxussá tette az ételt. Az évek során a család minden nagy eseményén elkészítették, és hamarosan a környékbeli rokonok és barátok között is híres lett.

Tálalás:

Ezt a különleges ételt a legjobban egy fehér tányéron tálaljuk, a fetával töltött csirkemell szelet mellé helyezzünk egy-egy kanál könnyű joghurtos mártogatóst vagy tzatzikit. Tetejére szórjunk aprított petrezselymet és friss paradicsomszeleteket. Az étel mellé ajánljuk egy könnyű fehérbor, például egy friss, gyümölcsös Sauvignon Blanc-ot vagy egy könnyed Pinot Grigio-t.

Alternatív hozzávalók:

  1. Mozzarella: A feta sajt helyett használhatunk friss mozzarella sajtot, amely lágyabb, krémesebb állagot ad a tölteléknek.
  2. Prosciutto: A sonka helyett próbáljuk ki a prosciuttot egy vékonyabb, finomabb alternatívaként.
  3. Zöldfűszerek: Friss bazsalikommal vagy rozmaringgal is kísérletezhetünk a petrezselyem helyett, hogy egy kis változatosságot vigyünk az ételbe.
  4. Csirke helyett pulyka: A csirkemell helyett használhatunk pulykamell filét is, ami ugyanúgy működik ebben a receptben és kicsit magasabb fehérjetartalommal rendelkezik.
  5. Füstölt sajt: Ha szereted a füstölt ízeket, próbáld ki a feta helyett a füstölt sajtot.

Egészségügyi előnyök:

  1. Magas fehérjetartalom: A csirkemell kiváló fehérjeforrás, ami támogatja az izomépítést és az egészséges anyagcserét.
  2. B-vitaminok: A csirkemellben lévő B-vitaminok hozzájárulnak az energiaszint fenntartásához és az idegrendszer megfelelő működéséhez.
  3. Kalcium és foszfor: A feta sajt jelentős mennyiségű kalciumot és foszfort tartalmaz, ami hozzájárul az egészséges csontok és fogak fejlődéséhez.
  4. Antioxidánsok: A petrezselyem antioxidánsokban gazdag, amelyek segítenek a szervezetben a szabad gyökök elleni védekezésben.

Variációk:

  1. Vegetáriánus verzió: Cseréljük le a bacont és a sonkát aszalt paradicsomra és friss bazsalikomra. A csirkemell helyett használhatjuk töltött gomba vagy padlizsánhajókat a fetás töltelékkel.
  2. Krémes változat: Adhatunk a fetás keverékhez egy kis krémsajtot vagy ricottát, hogy lágyabb és krémesebb legyen a töltelék.
  3. Grillezett változat: A töltött csirkemelleket grillezhetjük is a sütés helyett, ami füstös ízt kölcsönöz az ételnek.

Érdekességek:

  1. Feta eredete: Bár sokan a fetát görög sajtként ismerik, az Európai Unióban a feta név kizárólag Görögországban előállított bizonyos sajtokra vonatkozik, amelyek a hagyományos módszerekkel, juh- és/vagy kecsketejből készülnek.
  2. Csirkemell történelme: A csirke mint háziasított állat több ezer éve része az emberi étrendnek. A csirkemell népszerűsége azonban az utóbbi évtizedekben nőtt meg, különösen az egészségtudatos táplálkozás szempontjából.
  3. Bacon kultusza: Bár a bacon eredetileg egy tartósítási módszer eredményeként jött létre, mára szinte kultikus követőtáborral rendelkezik, és számtalan recept és kulináris alkalmazás alapja.
(össznézettség: 375, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating