Gertrúd szelet
Édes sütemény Sütemény

Gertrúd szelet

Gertrúd szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Gertrúd szelet

Gertrúd szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gertrúd szelet.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 12 főre
Kalória 474 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 csomag pudingpor eper vagy málna

a krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 0,5 dl rum
  • 25 dkg cukor

Elkészítés
 

  • A tésztához 6 tojás fehérjét a porcukorral habbá verünk és a 6 tojássárgáját egyenként hozzáadjuk. Utána a vaníliás cukrot, majd a sütő port és 4 csomag pudingport keverünk bele.
  • Elő melegített sütőben megsütjük.
  • A krémhez a vajat a porcukorral simára keverünk, majd 4 tojássárgáját és a daralisztet tejben keményre főzünk.
  • Ha kihűlt hozzáadjuk a rumot. Ezt össze keverjük és a kihűlt tésztára kenjük.
  • A 4 tojás fehérjéből és a cukorból gőz felett kemény habot verünk és a krém tetejére kenjük.
  • Díszíthetjük csokival is.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gertrúd szelet-hez!

Nutrition

Kalória: 474kcalSzénhidrát: 73gFehérje: 7gZsír: 18gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTrans Fat: 1gKoleszterin: 177mgNátrium: 194mgKálium: 105mgÉlelmi rost: 1gCukor: 59gVitamin A: 655IUKalcium: 59mgVas: 1mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!

(össznézettség: 67, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating