Nanaimo szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.
Nanaimo szelet
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Nanaimo szelet.
Elkészítés
- Az alap elkészítéséhez, gőz fölött főzzük fel a vajat, cukrot és a kakaót, aztán adjuk hozzá a felvert tojásokat. Főzzük addig, amíg besűrűsödik, majd keverjük hozzá a szárazanyagokat és apránként a tejet.Az elkészült masszát, nyomkodjuk bele egy 25 x 30 cm-es tálba.
- A krémhez szükséges pudingport keverjük el két dl tejben. A puha vajat keverjük habosra a porcukorral, közben a tejszínt verjük kemény habbá. A vaníliás pudingot dolgozzuk össze a vajas krémmel, majd adagoljuk hozzá a tejszínhabot is.
- Az elkészült krémet terítsük a kekszes masszára. 30 percre, tegyük a hűtőbe.
- A cukrot forraljuk fel a vízzel, főzzünk belőle szirupot.
- Húzzuk le a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az átszitált kakaót.
- Alacsony fokozaton főzzük tovább, adjuk hozzá a hideg vajat és folyamatos keverés között, dolgozzuk bele a masszába.
- Fényes, homogén, nyúlós massza lesz, amit hagyjunk kicsit hűlni, a használat előtt.
- Vonjuk be a süteményt a kakaómázzal, majd legalább két órára tegyük vissza a hűtőbe.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Nanaimo szelet-hez!
Kalória
Kalória: 1209kcalSzénhidrát: 108gFehérje: 16gZsír: 84gTelített zsír: 49gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gKoleszterin: 201mgNátrium: 389mgKálium: 388mgRost: 7gCukor: 58gA-vitamin: 2550IUC-vitamin: 0.8mgKalcium: 90mgVas: 2.5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 990, mai nézettség: 1 )