Pacalpörkölt recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 180 perc.
Pacalpörkölt
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Pacalpörkölt.
Hozzávalók
- 2 kg pacal
- 1 db sertésköröm nagyobb
- 50 dkg vöröshagyma
- majoranna
- szurokfű
- borsikafű
- bors
- só
- fűszerpaprika őrölt
- 1 dl olaj
- fűszerpaprika
Elkészítés
- A pacalt és a körmöt alaposan megtisztítjuk, a pacalt csíkokra, a körmöt három darabra vágjuk.
- A hagymát üvegesre megpirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és öntünk rá egy kis vizet, hogy a paprika nehogy leégjen.
- Ekkor beletesszük a csíkokra vágott pacalt, és a darabokra vágott körmöt. Majd annyi vizet öntünk rá, amennyi két-háromujjnyival ellepi. És lassú tűzön, időnként megkeverve körülbelül két órát főzzük.
- Amikor már majdnem megfőtt megfűszerezzük, sóval, majoránnával, szurokfűvel, borsikafűvel és borssal.
- A körmöt, ha már megfőtt kivesszük vigyázva rá, nehogy szétfőjön.
- Főtt burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Pacalpörkölt-höz!
Tápérték
Kalória: 796kcalSzénhidrát: 10gFehérje: 58gZsír: 21gTelített zsír: 1gTrans Fat: 1gKoleszterin: 28mgNátrium: 514mgKálium: 183mgÉlelmi rost: 2gCukor: 4gVitamin A: 905IUVitamin C: 7mgKalcium: 53mgVas: 2mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 913, mai nézettség: 1 )