Papanasi recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.
Papanasi
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Papanasi.
Hozzávalók
a tetejére:
- áfonya lekvár
- tejföl
- olaj
Elkészítés
- A tehéntúrót kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojást, majd kanalanként hozzákavarjuk a grízt és a sütőporral elkavart lisztet, pici sót.
- Lisztes kézzel fánkokat formázunk, majd a közepét kilyukasztjuk, a tészta egyharmadából golyókat formázunk.
- Forró olajban kisütjük.
- A kilyukasztott fánkokra áfonyalekvárt kanalazunk, majd tejfölt és a fánkgolyókat a tetejére helyezzük, melyekre még csorgatunk a tejföl és a lekvárból.
- Forrón tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Papanasi-hoz!
Tápérték
Kalória: 649kcalSzénhidrát: 62gFehérje: 18gZsír: 37gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 19gTrans Fat: 1gKoleszterin: 112mgNátrium: 900mgKálium: 237mgÉlelmi rost: 1gCukor: 31gVitamin A: 415IUVitamin C: 2mgKalcium: 236mgVas: 2mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 707, mai nézettség: 1 )