Papanasi Papanasi

Papanasi

Fánk Tészták

Papanasi recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.

Papanasi

Papanasi

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Papanasi.
4.84 Értékelés 6 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás desszert
Konyha Román
Mennyiség 4 főre
Kalória 649 kcal

Hozzávalók
  

a tetejére:

Elkészítés
 

  • A tehéntúrót kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojást, majd kanalanként hozzákavarjuk a grízt és a sütőporral elkavart lisztet, pici sót.
  • Lisztes kézzel fánkokat formázunk, majd a közepét kilyukasztjuk, a tészta egyharmadából golyókat formázunk.
  • Forró olajban kisütjük.
  • A kilyukasztott fánkokra áfonyalekvárt kanalazunk, majd tejfölt és a fánkgolyókat a tetejére helyezzük, melyekre még csorgatunk a tejföl és a lekvárból.
  • Forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Papanasi-hoz!

Tápérték

Kalória: 649kcalSzénhidrát: 62gFehérje: 18gZsír: 37gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 19gTrans Fat: 1gKoleszterin: 112mgNátrium: 900mgKálium: 237mgÉlelmi rost: 1gCukor: 31gVitamin A: 415IUVitamin C: 2mgKalcium: 236mgVas: 2mg
Keyword fánk
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 707, mai nézettség: 1 )
Tagged
4.84 from 6 votes (6 ratings without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése