Részeges ponty recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.
Részeges ponty
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Részeges ponty.
Hozzávalók
- 1 kg pontyszelet
- 40 dkg gomba
- 2 dl tej
- 2 dl vörösbor
- 5 dkg liszt
- 10 dkg sajt reszelt
- 1 csokor petrezselyem
- fekete bors
- só
- olaj
a pácoláshoz,:
- 1 kg vöröshagyma a pácoláshoz,
Elkészítés
- Megtisztítom a pontyot, majd kifilézem. Alaposan besózom, és az apró darabokra vágott hagymába állni hagyom 4-6 órát. Ha eleget állt, a hagymát leszedem.
- A halszeleteket megforgatom lisztbe és forró olajban kisütöm.
- Sorban egymás mellé, tűzálló tálba rakom.
- A tisztított, apróra vágott petrezselymes gombát megpirítom olajon és a zsiradéktól lecsepegtetve, a lerakott halszeletekre terítem, megsózom, megborsozom, majd a vörösborral meglocsolom.
- A maradék zsiradékot kevés liszttel megszórom, nagyon kicsit megpirítom, a tejjel felfőzöm, végül a halszeletekre öntöm. Az előre leszeletelt sajtot a tetejére szórom, és csak pár percig sütöm tovább, amíg a sajt kellően megpirul.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Részeges ponty-hoz!
Tápérték
Kalória: 772kcalSzénhidrát: 41gFehérje: 59gZsír: 37gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 1gKoleszterin: 196mgNátrium: 613mgKálium: 1698mgÉlelmi rost: 6gCukor: 15gVitamin A: 438IUVitamin C: 25mgKalcium: 411mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 210, mai nézettség: 1 )