Részeges ponty Részeges ponty

Részeges ponty

Halételek Ponty

Részeges ponty recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.

Részeges ponty

Részeges ponty

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Részeges ponty.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 772 kcal

Hozzávalók
  

a pácoláshoz,:

Elkészítés
 

  • Megtisztítom a pontyot, majd kifilézem. Alaposan besózom, és az apró darabokra vágott hagymába állni hagyom 4-6 órát. Ha eleget állt, a hagymát leszedem.
  • A halszeleteket megforgatom lisztbe és forró olajban kisütöm.
  • Sorban egymás mellé, tűzálló tálba rakom.
  • A tisztított, apróra vágott petrezselymes gombát megpirítom olajon és a zsiradéktól lecsepegtetve, a lerakott halszeletekre terítem, megsózom, megborsozom, majd a vörösborral meglocsolom.
  • A maradék zsiradékot kevés liszttel megszórom, nagyon kicsit megpirítom, a tejjel felfőzöm, végül a halszeletekre öntöm. Az előre leszeletelt sajtot a tetejére szórom, és csak pár percig sütöm tovább, amíg a sajt kellően megpirul.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Részeges ponty-hoz!

Tápérték

Kalória: 772kcalSzénhidrát: 41gFehérje: 59gZsír: 37gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 1gKoleszterin: 196mgNátrium: 613mgKálium: 1698mgÉlelmi rost: 6gCukor: 15gVitamin A: 438IUVitamin C: 25mgKalcium: 411mgVas: 5mg
Keyword hal, ponty
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 204, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése