Sakk szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.
Sakk szelet
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sakk szelet.
Hozzávalók
a sárga tésztához:
- 16 dkg margarin
- 16 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom héja reszelt
- 3 db tojás
- 12 dkg liszt
- 1 késhegynyi sütőpor
Elkészítés
- a sárga tésztához a margarint, a cukrot, a tojások sárgáját egyesével, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és simára keverjük.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, ezt is beleforgatjuk a masszába, és egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe simítjuk.
- A barna tésztát is elkészítjük úgy, mint a sárgát, csak a liszt egy része helyett kakaóport teszünk hozzá.
- Ha kihűlt, az egyik lapot megkenjük lekvárral, rátesszük a másik lapot, azt kettévágjuk, megint megkenjük az egyiket, és rátesszük a másik dupla lapot. Így egy 4 rétegű lapot kapunk, amit felszeletelünk olyan vastag szeletekre, mint egy rétegnek a vastagsága.
- 4-4 szeletet egymásra ragasztunk lekvárral, de úgy forgatjuk, hogy a sárga fölé mindig barna kerüljön.
- A tetejét bevonjuk olvasztott csokival.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Sakk szelet-hez!
Tápérték
Kalória: 658kcalSzénhidrát: 80gFehérje: 8gZsír: 36gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 17gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 123mgNátrium: 449mgKálium: 151mgÉlelmi rost: 2gCukor: 52gVitamin A: 1661IUVitamin C: 3mgKalcium: 52mgVas: 2mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 404, mai nézettség: 1 )