Sakk szelet Sakk szelet

Sakk szelet

Édes sütemény Sütemény

Sakk szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.

Sakk szelet

Sakk szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sakk szelet.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 658 kcal

Hozzávalók
  

a sárga tésztához:

a barna tésztához:

Elkészítés
 

  • a sárga tésztához a margarint, a cukrot, a tojások sárgáját egyesével, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverjük.
  • Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és simára keverjük.
  • A tojások fehérjét kemény habbá verjük, ezt is beleforgatjuk a masszába, és egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe simítjuk.
  • A barna tésztát is elkészítjük úgy, mint a sárgát, csak a liszt egy része helyett kakaóport teszünk hozzá.
  • Ha kihűlt, az egyik lapot megkenjük lekvárral, rátesszük a másik lapot, azt kettévágjuk, megint megkenjük az egyiket, és rátesszük a másik dupla lapot. Így egy 4 rétegű lapot kapunk, amit felszeletelünk olyan vastag szeletekre, mint egy rétegnek a vastagsága.
  • 4-4 szeletet egymásra ragasztunk lekvárral, de úgy forgatjuk, hogy a sárga fölé mindig barna kerüljön.
  • A tetejét bevonjuk olvasztott csokival.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sakk szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 658kcalSzénhidrát: 80gFehérje: 8gZsír: 36gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 17gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 123mgNátrium: 449mgKálium: 151mgÉlelmi rost: 2gCukor: 52gVitamin A: 1661IUVitamin C: 3mgKalcium: 52mgVas: 2mg
Keyword pohárdesszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 404, mai nézettség: 1 )
Tagged
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése