Tejfölös-fokhagymás mártás: Az egyszerű, de ízletes öntet sokféle ételhez
Tejfölös-fokhagymás mártás recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 15 perc.
Tejfölös-fokhagymás mártás egy nagyon finom és könnyen elkészíthető mártás, amely nagyszerű kiegészítője lehet sokféle ételnek. Az egyszerű, de ízletes összetevőkből készülő mártás különösen népszerű az észak-európai konyhában, és sokféle ételhez illik, például sült húsokhoz, zöldségekhez vagy pizzához.
Tejfölös-fokhagymás mártás
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejfölös-fokhagymás mártás.
Hozzávalók
- 2 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál só
- petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- Hámozzuk meg és vágjuk apróra a fokhagymát.
- Keverjük össze a tejfölt, a sót és a fokhagymát egy tálban, amíg sima és krémes állagú lesz.
- Hűtőbe helyezzük legalább 30 percre, hogy az ízek összeérjenek és a mártás megdermedjen.
- Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemmel.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Tejfölös-fokhagymás mártás-hoz!
Tápérték
Kalória: 105kcalSzénhidrát: 4gFehérje: 2gZsír: 10gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 0.4gEgyszeresen telítetlen zsír: 2gKoleszterin: 30mgNátrium: 311mgKálium: 113mgÉlelmi rost: 0.3gCukor: 2gVitamin A: 944IUVitamin C: 11mgKalcium: 65mgVas: 1mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 3 956, mai nézettség: 1 )