Túrós rózsa Túrós rózsa

Túrós rózsa

Kelt tészta Tészták

Túrós rózsa recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 70 perc.

Túrós rózsa

Túrós rózsa

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrós rózsa.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 35 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 924 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

a tetejére:

Elkészítés
 

  • A tölteléket kikevertem és betettem a hűtőbe, hogy a búzadara megdagadhasson.
  • A dagasztáshoz csak 180 g tejet langyosítottam meg a tejszínnel, de a tészta apránként a többi tejet is felvette. Kézzel dagasztottam sokáig.
  • Egy órát kelt a tészta, ezután 12 részre osztottam és arasznyi átmérőjű korongokat nyújtottam belőlük.
  • A formázáshoz a köröket keresztben bevágtam majdnem a közepéig. Rátettem a tölteléket és elkezdtem felhajtani a szirmokat. Egy egy szirom felhajtása után az oldalukat lekentem tojással, hogy a következő szirom rá tudjon tapadni.
  • Tepsin keltek 45 percet.
  • Lekentem a tetejüket egy felvert tojással, majd 210°C fokon sültek 35 percet.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Túrós rózsa-hoz!

Tápérték

Kalória: 924kcalSzénhidrát: 140gFehérje: 39gZsír: 22gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 286mgNátrium: 642mgKálium: 504mgÉlelmi rost: 5gCukor: 33gVitamin A: 791IUVitamin C: 2mgKalcium: 256mgVas: 5mg
Keyword kelt tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 354, mai nézettség: 1 )
Tagged
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése