Vargabéles recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 90 perc.
Vargabéles
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vargabéles.
Hozzávalók
Elkészítés
- A mazsolát áztasd a borba.
- A tésztát sós vízben főzd ki, majd szűrd le.
- A tojások sárgáit keverd habosra a cukorral, add hozzá a vaníliás cukrot, a túrót, a reszelt citromhéjat, a tejfölt.
- Végül forgasd bele a tésztát, a lecsöpögtetett mazsolát és a tojásfehérjékből vert kemény habot.
- Egy mély tepsit kenj ki vajjal, és béleld ki két réteg réteslappal úgy, hogy a tepsi szélén bőven túllógjon.
- Simítsd bele a tésztás masszát, takargasd be a réteslapokkal, közben mindegyiket locsold meg a maradék, olvasztott vajjal.
- Előmelegített sütőben 180°C fokon kb. 40 percig süsd.
- Hagyd pihenni néhány percig, aztán kockára vágva, porcukorral meghintve, tejföllel, vagy gyümölcsöntettel kínáld.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Vargabéles-hez!
Kalória
Kalória: 1444kcalSzénhidrát: 163gFehérje: 26gZsír: 76gTelített zsír: 28gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 34gTranszzsír: 1gKoleszterin: 198mgNátrium: 1066mgKálium: 523mgRost: 5gCukor: 44gA-vitamin: 1018IUC-vitamin: 7mgKalcium: 197mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 264, mai nézettség: 1 )