Fekete rózsa
Édes sütemény Sütemény

Fekete rózsa

Fekete rózsa recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 75 perc.

Fekete rózsa

Fekete rózsa

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Fekete rózsa.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás deszert
Konyha Magyar
Mennyiség 10 főre
Kalória 1181 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • szódabikarbóna
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 1 db tojás -tej,
  • 1.5 dl tej

a mákos krémhez:

  • 2 dl tej
  • 20 dkg mák
  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj

a vaníliás krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor főzős
  • 7 dl tej
  • 2 db vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

a tetejére:

  • 10 dkg tortabevonó

Elkészítés
 

  • A tészta hozzávalóit tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, és 5 részre osztjuk.
  • Tepsi hátán 2 lapot megsütünk.
  • A mákos krém hozzávalóit összedolgozzuk. (Tejben felolvasztjuk a vajat, belekeverjük a lisztet, mákot, porcukrot.)
  • A 3 félretett tésztát külön-külön kinyújtjuk és megkenjük a mákos töltelékkel, s feltekerjük, mint a bejglit. A tepsibe a 3 tekercset egymás mellé tesszük és összesütjük. Egyben kiborítjuk.
  • A vanília pudingot a tejjel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.
  • Az alsó lapot megkenjük a vaníliakrém felével, rátesszük a mákos rudakat, majd a maradék vaníliakrémet rákenjük és a másik lapot pedig a tetejére rakjuk. Végül csokimázzal bevonjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Fekete rózsa-hoz!

Nutrition

Kalória: 1181kcalSzénhidrát: 170gFehérje: 17gZsír: 50gTelített zsír: 26gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gTrans Fat: 1gKoleszterin: 113mgNátrium: 754mgKálium: 461mgÉlelmi rost: 7gCukor: 98gVitamin A: 1197IUVitamin C: 1mgKalcium: 522mgVas: 7mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 200, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating