Flódni
Pite Sütemény

Flódni

Flódni recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 105 perc.

Flódni

Flódni

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Flódni.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 1 óra
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 45 perc
Fogás desszert
Konyha Zsido
Mennyiség 12 főre
Kalória 960 kcal

Hozzávalók
  

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 60 dkg cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 7 dl bor
  • 1 kg alma
  • 20 dkg dió darált
  • 20 dkg mák darált
  • 1 üveg szilvalekvár
  • 1 csomag mazsola
  • 1 szelet étcsokoládé reszelt
  • 2 evökanál baracklekvár
  • fahéj
  • szegfűszeg őrölt
  • narancshéj reszelt

Elkészítés
 

  • A lisztet, a margarint, a tojássárgáját ízlés szerint cukorral és borral könnyen gyúrható tésztává gyúrom.
  • Öt részre osztom, az egyik egy kicsit nagyobb legyen.
  • Mindegyiket sorban, vékonyra nyújtom, a legnagyobbal kibélelek egy tepsit, erre máktölteléket (a darált mákot borral felfőzöm, cukrot, mazsolát, reszelt narancshéjat és baracklekvárt adok bele) kenek.
  • Ráhelyezem a következő tésztalapot, amelyre a szeletekre vágott, borban párolt alma kerül.
  • Újabb tésztalap, amelyre diótölteléket (a darált diót borral felfőzöm, cukrot, mazsolát, reszelt csokoládét keverek bele) halmozom.
  • A negyedik réteg a szilvalekváré, amelyet beborítok az utolsó tésztalappal, tojássárgájával megkenem, és lassú tűzön készre sütöm. (Valamennyi tölteléket kihűtve teszem a tésztába).

Megjegyzés

Jó étvágyat a Flódni-hoz!

Nutrition

Kalória: 960kcalSzénhidrát: 144gFehérje: 17gZsír: 38gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 18gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gTrans Fat: 1gKoleszterin: 49mgNátrium: 212mgKálium: 676mgÉlelmi rost: 15gCukor: 62gVitamin A: 880IUVitamin C: 8mgKalcium: 329mgVas: 6mg
Keyword desszert, pite
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 111, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating