Flódni: Az ízek varázslatos összhangja
Flódni recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 105 perc.
A flódni egy igazán különleges sütemény, melynek egyedi ízvilága a hagyomány és a kreativitás találkozását tükrözi. A flódni az édes élet örömeit hozza el számunkra, nem véletlenül vált népszerűvé szerte a világban.
Flódni
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Flódni.
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 60 dkg cukor
- 3 db tojássárgája
- 7 dl bor
- 1 kg alma
- 20 dkg dió darált
- 20 dkg mák darált
- 1 üveg szilvalekvár
- 1 csomag mazsola
- 1 szelet étcsokoládé reszelt
- 2 evökanál baracklekvár
- fahéj
- szegfűszeg őrölt
- narancshéj reszelt
Elkészítés
- A lisztet, a margarint, a tojássárgáját ízlés szerint cukorral és borral könnyen gyúrható tésztává gyúrom.
- Öt részre osztom, az egyik egy kicsit nagyobb legyen.
- Mindegyiket sorban, vékonyra nyújtom, a legnagyobbal kibélelek egy tepsit, erre máktölteléket (a darált mákot borral felfőzöm, cukrot, mazsolát, reszelt narancshéjat és baracklekvárt adok bele) kenek.
- Ráhelyezem a következő tésztalapot, amelyre a szeletekre vágott, borban párolt alma kerül.
- Újabb tésztalap, amelyre diótölteléket (a darált diót borral felfőzöm, cukrot, mazsolát, reszelt csokoládét keverek bele) halmozom.
- A negyedik réteg a szilvalekváré, amelyet beborítok az utolsó tésztalappal, tojássárgájával megkenem, és lassú tűzön készre sütöm. (Valamennyi tölteléket kihűtve teszem a tésztába).
Megjegyzés
Jó étvágyat a Flódni-hoz!
Nutrition
Kalória: 960kcalSzénhidrát: 144gFehérje: 17gZsír: 38gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 18gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gTrans Fat: 1gKoleszterin: 49mgNátrium: 212mgKálium: 676mgÉlelmi rost: 15gCukor: 62gVitamin A: 880IUVitamin C: 8mgKalcium: 329mgVas: 6mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 295, mai nézettség: 1 )