Habos túrós pite recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.

Habos túrós pite
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Habos túrós pite.
Hozzávalók
a tésztához:
- 10 dkg zsír
- 20 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 2 db tojássárgája
a tetejére:
- 25 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 2 kávéskanál vanília aroma
- 3 db tojás
- 1 evőkanál tejföl
a kenéshez:
- 10 dkg baracklekvár
Elkészítés
- A tésztához valókat összegyúrjuk. Ha nem akar összeállni, akkor egy kevés tejföl adható hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen.
- Lisztezett deszkán tepsi méretűre (25×35) nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- Baracklekvárral megkenjük a tésztát.
- A tetejére a túrós krémet is összeállítjuk, amihez a túrót a cukorral, a vaníliával, a tejföllel és a tojások sárgájával összekeverjük (jó szolgálatot tehet a botmixer).
- Végül hozzákeverjük óvatosan a 3 tojás kemény habját.
- Ráöntjük a tésztára, majd 180°C fokos előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Habos túrós pite-hez!
Nutrition
Kalória: 822kcalSzénhidrát: 108gFehérje: 18gZsír: 34gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 1gKoleszterin: 256mgNátrium: 331mgKálium: 208mgÉlelmi rost: 1gCukor: 64gVitamin A: 465IUVitamin C: 2mgKalcium: 99mgVas: 3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 174, mai nézettség: 1 )