Jánoshalmi kapros túrós lepény
Pite Sütemény

Jánoshalmi kapros túrós lepény

Jánoshalmi kapros túrós lepény recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Jánoshalmi kapros túrós lepény

Jánoshalmi kapros túrós lepény

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Jánoshalmi kapros túrós lepény.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 680 kcal

Hozzávalók
  

  • 30 dkg liszt
  • 1 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 8 dkg vaj
  • 2 dl tej

a töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 csomó kapor
  • cukor,

a tetejére:

  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítés
 

  • Az élesztőt egy kevés tejben egy pici cukorral feloldjuk. A lisztet, tojást, vajat, élesztős tejet, sót, s a többi tejet simára összedolgozzuk, és nem túl kemény tésztát gyúrunk belőle.
  • Langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.
  • Ujjnyi vas-tagra nyújtjuk, és jól kizsírozott tepsibe tesszük. Míg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
  • Szitán áttörjük a túrót, és egy kanál búzadarával, két tojássárgájával elkeverjük. Végül hozzáadjuk a tojások felvert habját, egy kevés sót és cukrot és a finomra vágott kaprot is.
  • A tölteléket a tészta tetejére kenjük, és lassan sütjük. Mielőtt egészen megsülne, a tetejét kenőtollal megkenjük a tejföl és a tojássárga keverékével.
  • Ha megsült, egy kicsit hűlni hagyjuk, s csak azután daraboljuk fel négyszögletes darabokra.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Jánoshalmi kapros túrós lepény-hez!

Nutrition

Kalória: 680kcalSzénhidrát: 72gFehérje: 31gZsír: 29gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 242mgNátrium: 1262mgKálium: 464mgÉlelmi rost: 4gCukor: 9gVitamin A: 1789IUVitamin C: 9mgKalcium: 227mgVas: 5mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 114, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating