Rácsos almás pite recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Rácsos almás pite
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rácsos almás pite.
Hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 2 db tojássárgája
- ½ csomag sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál porcukor
- 150 g tejföl
- 6 db alma
- fahéj vaníliás cukor
- vaníliás cukor
Elkészítés
- A tejföllel bezárólag a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható és formázható legyen. Az így kapott "gombócot" nagyjából kettévágjuk, de úgy, hogy kicsivel többet szánjunk a pite lapjának és kevesebbet a rácsoknak.
- Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd miután pár percet állt, kicsavarjuk. Ízlés szerint fahéjat és vaníliás cukrot teszünk hozzá, de ha túl savanykás az alma, kevés cukrot is szórhatunk rá.
- A tészta nagyobbík felét a tepsi méretével megegyező, vékony téglalapra nyújtjuk, majd azt a kivajazott, kilisztezett sütőalkalmatosságba tesszük. Egyenletesen eloszlatjuk rajta az almát (nem árt egy kevés zsemlemorzsát az alma alá tenni, így az is segít a még megmaradt, felesleges almalevet felszívni). Ezután következik a rácsok sodrása: átlósan, keresztbe tesszük a rácsokat az alma tetejére, eltérő hosszúságú kígyókat formázva.
- 150-180°C fokon kb. 25-30 percig sütöm és még egy keveset a sütőben pihentetem.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Rácsos almás pite-hez!
Kalória
Kalória: 960kcalSzénhidrát: 117gFehérje: 13gZsír: 51gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 12gEgyszeresen telítetlen zsír: 23gKoleszterin: 119mgNátrium: 951mgKálium: 469mgRost: 10gCukor: 38gA-vitamin: 2303IUC-vitamin: 13mgKalcium: 209mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 667, mai nézettség: 1 )