Rácsos almás pite Rácsos almás pite

Rácsos almás pite

Pite Sütemény

Rácsos almás pite recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Rácsos almás pite

Rácsos almás pite

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rácsos almás pite.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 960 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tejföllel bezárólag a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható és formázható legyen. Az így kapott "gombócot" nagyjából kettévágjuk, de úgy, hogy kicsivel többet szánjunk a pite lapjának és kevesebbet a rácsoknak.
  • Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd miután pár percet állt, kicsavarjuk. Ízlés szerint fahéjat és vaníliás cukrot teszünk hozzá, de ha túl savanykás az alma, kevés cukrot is szórhatunk rá.
  • A tészta nagyobbík felét a tepsi méretével megegyező, vékony téglalapra nyújtjuk, majd azt a kivajazott, kilisztezett sütőalkalmatosságba tesszük. Egyenletesen eloszlatjuk rajta az almát (nem árt egy kevés zsemlemorzsát az alma alá tenni, így az is segít a még megmaradt, felesleges almalevet felszívni). Ezután következik a rácsok sodrása: átlósan, keresztbe tesszük a rácsokat az alma tetejére, eltérő hosszúságú kígyókat formázva.
  • 150-180°C fokon kb. 25-30 percig sütöm és még egy keveset a sütőben pihentetem.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Rácsos almás pite-hez!

Tápérték

Kalória: 960kcalSzénhidrát: 117gFehérje: 13gZsír: 51gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 12gEgyszeresen telítetlen zsír: 23gKoleszterin: 119mgNátrium: 951mgKálium: 469mgÉlelmi rost: 10gCukor: 38gVitamin A: 2303IUVitamin C: 13mgKalcium: 209mgVas: 5mg
Keyword pite, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 639, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése