Toffifee torta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.
Toffifee torta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Toffifee torta.
Elkészítés
Krém:
- Kezdjük a krémmel. Melegítsük fel a tejszínt, de ne forraljuk.
- Olvasszuk meg benne a kisebb darabokra tört csokoládét, majd adjuk hozzá a mogyorókrémet. Keverjük el, hűtsük le és tegyük hűtőbe.
Tortalap:
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, félidőben hozzáadjuk a sót. Ha kemény a hab, lassan adagoljuk a cukrot, majd ugyancsak lassan egyenként a tojások sárgáját és legvégén a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
- Miután miden alapanyag belekerült még legalább 2-3 percig dolgoztassuk a robotgéppel.
- Egy kikent és kilisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, majd 180 °C fokos előmelegített sütőben kezdjük el sütni, amikor már érezzük az illatát, visszavesszük 160-170°C fokra. Sütési idő kb 35 perc. Csak a legvégén nyissuk ki a sütő ajtaját és tűpróbával ellenőrizzük.
- Hűtsük le. Jelen esetben kisebb tepsiben sütöttem így kettévágtam, de ha kerek formában sütjük, magasabb lesz így lehet háromba is.
Összeállitás:
- Ha kihűlt a krém robotgéppel habosítsuk fel (sok idő), majd kenjük be vele a lapokat és a torta tetejét is.
- Sokan magával a toffifee csokoládéval díszítik, de én sajnáltam erre felhasználni. A másik lehetőség, hogy előre pörkölt és kisebb darabokra tört mogyorót keverhetünk a krémbe vagy azzal szórhatjuk meg.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Toffifee torta-hoz!
Kalória
Kalória: 1075kcalSzénhidrát: 72gFehérje: 27gZsír: 79gTelített zsír: 35gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 29gTranszzsír: 0.04gKoleszterin: 308mgNátrium: 418mgKálium: 926mgRost: 9gCukor: 43gA-vitamin: 1136IUC-vitamin: 0.01mgKalcium: 236mgVas: 9mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 510, mai nézettség: 1 )