Amerikai csokis keksz, ropogós és ízletes, frissen sütve. Amerikai csokis keksz

Amerikai csokis keksz

Édes sütemény Sütemény

Amerikai csokis keksz: A tökéletes édesség minden élethelyzetben

Amerikai csokis keksz recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.

Az Amerikai csokis keksz az egyik legismertebb és legnépszerűbb édesség az egész világon. Az édes, csokoládés ízű keksz sokak kedvence, és gyakran fogyasztják reggeliként, uzsonnaként vagy akár desszertként is. Számos változata létezik, de egy dolog biztos: mindenki imádja!

Amerikai csokis keksz, ropogós és ízletes, frissen sütve.

Amerikai csokis keksz

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Amerikai csokis keksz.
4.10 Értékelés 10 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás desszert
Konyha Amerikai
Mennyiség 8 főre
Kalória 557 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Első lépésként olvasszuk fel mikróban a margarint (vagy vajat), majd még melegen adjuk hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, és alaposan keverjük el a három hozzávalót. A meleg margarin megolvasztja a kristálycukrot, így egy sűrű, szirupos egyveleget kapunk.
  • Ehhez ezután hozzákeverhetjük első körben a lisztet, hogy az így kapott masszánkat könnyedén csomómentesre tudjuk keverni. Ezután mehet a tálkánkba a többi hozzávaló is: a tojások, a sütőpor, a tej, egy csipet só és legvégül a csokoládé, amit előzetesen apróra kockáztunk.
  • Ha az összes hozzávaló a tálkánkba került, akkor alaposan keverjük össze az egész masszát és már kezdődhet is az amerikai csokis keksz sütési folyamata. Melegítsük elő a sütőt 150-180 fokra.
  • Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd egy teáskanál segítségével kanalazzunk apró halmokat a tésztából a tepsibe. Egy darab amerikai csokis keksz kb. egy púpos teáskanálnyi tésztát jelent. Figyeljünk arra, hogy hagyjunk elegendő távolságot két-két tésztakupac között, ugyanis ahogy a tepsink bekerül a sütőbe, a tészta elterül és felveszi a végleges, kerek formáját. Ha túl közel pakoljuk egymáshoz a kupacokat, akkor a tészta könnyen összefolyhat. Így is finom, de kevésbé adagolható és nem is mutat olyan jól.
  • A csokis keksz tésztájából teáskanálnyi halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • Ha a kis tésztakupacok belekerültek a tepsibe, akkor következik a sütés. Tegyük a süteményt az előmelegített sütőbe, majd a korábban már beállított 150-180 fokon kb. 15-17 perc alatt süssük készre.
  • Amíg az első adag sül, nyugodtan kiadagolhatjuk egy másik, szintén sütőpapírral bélelt tepsibe a következő adag kekszet, ezzel némi időt spórolva.
  • A fenti adag hozzávalóból kb. 40-50 darab amerikai csokis keksz készíthető. Sütés után az elkészült kekszek azonnal fogyaszthatóak.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Amerikai csokis keksz-hez!

Tápérték

Kalória: 557kcalSzénhidrát: 72gFehérje: 8gZsír: 28gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gKoleszterin: 54mgNátrium: 381mgKálium: 125mgÉlelmi rost: 2gCukor: 42gVitamin A: 1550IUKalcium: 40mgVas: 2mg
Keyword Amerikai, Csokis keksz, Liszt, Margarin, sütőpor, tojás, Vaníliás cukor
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Gyakran ismételt kérdések az Amerikai csokis keksz recepthez:

Miért esik össze a tésztám?

Lehetséges, hogy nem keverted el eléggé az összetevőket, vagy túl sok folyadékot adtál hozzá. Mindig kövesd a receptet, és ha úgy érzed, túl száraz a tészta, csak óvatosan adj hozzá extra folyadékot.

Hogyan maradjon a keksz minél tovább friss?

Tárold légmentesen záródó dobozban, szobahőmérsékleten. Így akár egy hétig is friss maradhat.

Van valami trükkje, hogy a keksz még ropogósabb legyen?

A legjobb, ha a sütőt alacsonyabb hőmérsékleten, de hosszabb ideig sütöd a kekszet. Vigyázz, nehogy túlsüsd!

Hol tudok jó minőségű csokoládét beszerezni a recepthez?

A helyi bioboltokban és specializált élelmiszerboltokban gyakran találsz prémium minőségű csokoládét. Az online vásárlás is egy jó opció.

Lehet variálni a receptet más hozzávalókkal?

Természetesen! Próbálkozhatsz diófélék, mazsolák vagy akár fehér csokoládé darabok hozzáadásával is. A recept rugalmas, így bátran kísérletezz!

Mennyi ideig kell hűlnie a keksznek, mielőtt meg lehet enni?

Ajánlott legalább 10-15 percig hagyni hűlni a kekszet, mielőtt elfogyasztod, hogy megőrizze formáját és állagát.

Milyen tippeket tudsz adni kezdőknek?

Mérj pontosan, kövesd a receptet, és ne siess! A sütésnek élvezetesnek kell lennie, és ha türelmes vagy, a végeredmény mindenképp megéri.

Történet:

Az amerikai csokis keksz eredete az Egyesült Államokban található. Első dokumentált említése az 1930-as évekre vezethető vissza, és azóta is a konyhaművészet egyik ikonikus süteményévé vált. Az eredeti recept egyszerű volt, és főként olyan alapanyagokat tartalmazott, mint a liszt, a vaj, a barna cukor, a tojás, a vanília és a darált csokoládé. Az évek során azonban számos variáció és újítás született a receptben, például hozzáadtak diót, mogyorót vagy fehér csokoládét, így elkészíthető számos ízben és változatban.

Tálalás:

Az amerikai csokis kekszeket általában hidegen vagy langyosan fogyasztják. A legjobb, ha még langyosak, amikor a csokoládé részben megolvad és a kekszek puha belső része kiemelkedik. Az emberek gyakran tejjel vagy forró csokoládéval fogyasztják, hogy még kellemesebb legyen az élmény. Tálalhatók önmagukban vagy desszertként más sütemények vagy fagylalt mellett.

Ital ajánló az Amerikai csokis keksz mellé:

Gyerekeknek:

  1. Csokoládés tej: A csokoládés tej remekül kiegészíti a csokis ízeket, és a gyerekek nagy rajongói. Ráadásul tápláló is.
  2. Vanília turmix: Egy kis vanília jégkrémből, tejből és egy csipetnyi vaníliakivonatból készült turmix remekül harmonizál a keksszel.
  3. Eperlé: Frissítő és természetesen édes, az eperlé remek választás a csokoládé mellett.

Felnőtteknek:

  1. Kávé: Egy finom, frissen főzött kávé mindig jó választás a csokoládé mellé. Akár egy cseppnyi tejszínnel vagy vaníliával is feldobható.
  2. Forró csokoládé: Egy gazdag, sűrű forró csokoládé kiváló a hidegebb hónapokban, és remekül kiegészíti a csokis keksz ízét.
  3. Tea: Egy finom, enyhe fekete tea, mint például az Earl Grey, vagy egy gyümölcstea szintén jól passzol a csokoládéhoz.

Alternatív hozzávalók:

Az amerikai csokis keksz receptje sokféle módon variálható. Itt van néhány alternatív hozzávaló, amelyeket hozzáadhat a klasszikus recepthez:

  1. Mogyoróvaj: Adjunk hozzá 1/4 csésze mogyoróvajat a tésztához, hogy gazdagabb ízt és krémes textúrát kapjunk.
  2. Fehér csokoládé vagy dió: Kombinálhatjuk a darált csokoládét fehér csokoládéval vagy apróra vágott dióval a kekszekhez.
  3. Szárított gyümölcsök: Adhatunk a tésztához szárított áfonyát, cseresznyét vagy mazsolát, hogy frissességet és érdekes ízvariációkat kapjunk.
  4. Csokoládéchips: A tésztába keverhetünk csokoládéchipeket, hogy az egész kekszben gazdagabb csokoládés ízt érjünk el.

Egészségügyi előnyök:

Bár az amerikai csokis keksz nem tekinthető a legegészségesebb süteménynek, néhány összetevője és változata némi egészségügyi előnyt is nyújthat. Például a sötét csokoládé, amelyet sok receptben használnak, gazdag antioxidánsokban és feniletilaminban, amelyek pozitív hatással lehetnek az egészségre és a hangulatra. A diók, mint például a mogyoró vagy a mandula, tartalmaznak egészséges zsírokat, fehérjét és rostokat. Az alternatív hozzávalók, mint a szárított gyümölcsök, is hozzáadhatnak némi tápanyagot és ízt a kekszekhez.

Variációk:

Az amerikai csokis keksz receptje számtalan variációt enged meg. Néhány közülük:

  1. Töltött kekszek: A klasszikus receptben a tészta közepébe kisebb csokoládédarabokat helyezünk el, így a kekszek belső része olvadt csokoláddal lesz tele.
  2. Oreo-kekszes: Az Oreo-kekszeket apróra törjük, majd a tésztába keverjük vagy a kekszek közé helyezzük.
  3. Gluténmentes vagy vegán változat: Számos gluténmentes liszt vagy növényi alapú hozzávaló áll rendelkezésre azoknak, akik diétás vagy ételintoleranciával küzdenek. Ezekkel az alternatív hozzávalókkal készíthetünk gluténmentes vagy vegán változatát.

Érdekességek:

  • Népszerűségét az is segítette, hogy egyszerűen elkészíthető és viszonylag gyorsan sül, így ideális választás, ha süteményre vágyunk, de nincs sok időnk.
  • A „chocolate chip cookie” (csokoládéchips keksz) kifejezést használják az Amerikai Egyesült Államokban a klasszikus amerikai csokis kekszre.
  • Gyakran sütik otthon a háziasszonyok, és a frissen sült kekszek illata és íze otthonos és megnyugtató hangulatot teremt.
  • Az Egyesült Államokban március 15-én ünneplik az „amerikai csokis keksz napot” (National Chocolate Chip Cookie Day), amikor a kekszeket különösen ünneplik és fogyasztják.
(össznézettség: 4 555, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating