Orchidea szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 65 perc.
Orchidea szelet
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Orchidea szelet.
Hozzávalók
a tésztához:
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 3 db tojássárgája
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 2 dl tejföl
- ½ db citrom héja reszelt
- 2 evőkanál kakaó
a máktöltelék:
a tetejére:
- mák egész
- kókuszreszelék
Elkészítés
- A margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadba 2 evőkanál kakaót teszek. A fehér tészta egyik felét kinyújtom és kizsírozott, kisebb tepsibe teszem. Erre jön majd a mákos massza.
- A mákot a tejjel leforrázom, majd beleteszem a cukrot, az almát, a citromhéjat és a fahéjat.
- Ezt rákenem a tésztára, majd befedem a másik fehér lappal, és elkészítem a kókuszos krémet.
- 3 tojás fehérjét habbá verek, majd hozzáadom a cukrot, a kókuszreszeléket. A krémet langyos margarinnal lágyítom. Rákenem a tésztára, majd erre kerül a barna tésztalap.
- Minden tésztalapot megszurkálok villával, majd 170°C fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütöm. Amikor megsült rákenem a vaníliás krémet. A krémhez megfőzöm a pudingport a leírás szerint, majd hozzáadom a vajat. A végén a tetejét kókuszreszelékkel és mákkal díszítem.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Orchidea szelet-hez!
Tápérték
Kalória: 829kcalSzénhidrát: 98gFehérje: 12gZsír: 45gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 13gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gKoleszterin: 64mgNátrium: 620mgKálium: 382mgÉlelmi rost: 7gCukor: 55gVitamin A: 1451IUVitamin C: 2mgKalcium: 451mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 6 227, mai nézettség: 1 )