Rakott paradicsom recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.
Rakott paradicsom
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rakott paradicsom.
Hozzávalók
- 1,5 kg paradicsom lucullus
- 1 db vöröshagyma
- olaj
- só
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- bazsalikom
- zeller
- petrezselyem
- 10 dkg sajt
- 450 g tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- Körülbelül 1,5 kg paradicsom héját lerántottam és a paradicsomokat félbe vágtam a levét és a magokat eltávolítottam. 1/2 liternyi lett.
- A hagymát apróra vágtam és megdinszteltem egy kicsit.
- Egy jénait kikentem, morzsával meghintettem és egy sor lecsepegtetett paradicsomot fektettem bele, sóztam, morzsával meghintettem, a hagyma felét rátettem, apróra vágott bazsalikommal, zellerrel szórtam meg, sajtot reszeltem rá.
- A tejfölt kikevertem a zúzott fokhagymával, kicsit erre a sorra is tettem. Összesen 3 sor lett és a java tejfölt a tetejére kentem.
- Sütőbe tettem és kb. 25 perc alatt készre sütöttem.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Rakott paradicsom-hoz!
Kalória
Kalória: 574kcalSzénhidrát: 33gFehérje: 15gZsír: 45gTelített zsír: 19gTranszzsír: 1gKoleszterin: 85mgNátrium: 870mgKálium: 1214mgRost: 6gCukor: 16gA-vitamin: 4781IUC-vitamin: 65mgKalcium: 394mgVas: 3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 461, mai nézettség: 1 )