Palócleves recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 110 perc.
Palócleves
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Palócleves.
Hozzávalók
- 40 dkg sertéscomb
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 db burgonya
- 20 dkg zöldbab
- szőlőmagolaj
- biovegeta
- fekete bors őrölt
- 2 db babérlevél
- 1 teáskanál fűszerpaprika őrölt
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 étkezési keményítő
- citrom
- petrezselyemzöld
- kapor
Elkészítés
- Olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát és a 3 gerezd fokhagymát.
- Rádobom a kockára vágott sertéscombot. Fűszerezem vegetával, borssal ,babérral és az apróra vágott kaporral. Van aki csak babért vagy csak kaprot tesz bele, én mindkettőt. Majd ráhintem a fűszer paprikát .
- Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Így főzöm mindaddig, míg a hús félpuha nem lesz.
- Ekkor beleteszem a karikára vágott zöldségeket, zöldbabot és a kockára vágott burgonyát. Ilyenkor egy pici citromhéjat reszelek a levesbe. Megbolondítja .
- Amikor készre főtt behabarom a tejföl és az étkezési keményítő simára kevert elegyével. Hagyom, hogy párat rottyanjon és kissé besűrűsödjön a leves.
- Ha nem elég savanykás citromlével vagy rizsecettel.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Palócleves-hez!
Tápérték
Kalória: 543kcalSzénhidrát: 38gFehérje: 23gZsír: 34gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gKoleszterin: 102mgNátrium: 586mgKálium: 1169mgÉlelmi rost: 6gCukor: 8gVitamin A: 5765IUVitamin C: 47mgKalcium: 141mgVas: 3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 546, mai nézettség: 1 )