Szász burgonyaleves Szász burgonyaleves

Szász burgonyaleves

Levesek Zöldségleves

Szász burgonyaleves recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.

Szász burgonyaleves

Szász burgonyaleves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szász burgonyaleves.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 420 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Minden zöldséget meghámozok és felkockázok, karikázok. A hagymákat is természetesen. Nem kell túl picire, úgyis pürésítjük majd.
  • A szalonnát is felkockáztam és kiolvasztottam a zsírját, majd kiszedtem megsült szalonnakockákat és a visszamaradt zsíron megfuttattam a zöldségeket.
  • Ezután felöntöttem a húslevessel, hozzáadtam egy babérlevelet, egy kis majoránnát és otthagytam főni.
  • Miután megpuhult minden kidobtam a babérlevelet belőle és botmixerrel pürésítjük. Ezen a ponton én még egy kis vízzel hígítottam, mert nagyon sűrű lett. Ment még bele só, bors, szerecsendió és apróra vágott petrezselyem is.
  • Tálaláskor 1 teáskanál tejföllel bolondítjuk meg. Pirított kenyérkockát azért ajánlanék mellé!

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szász burgonyaleves-hez!

Tápérték

Kalória: 420kcalSzénhidrát: 38gFehérje: 4gZsír: 29gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gKoleszterin: 33mgNátrium: 1397mgKálium: 844mgÉlelmi rost: 6gCukor: 8gVitamin A: 8981IUVitamin C: 36mgKalcium: 97mgVas: 3mg
Keyword leves
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 360, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése