Szász burgonyaleves recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.
Szász burgonyaleves
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szász burgonyaleves.
Hozzávalók
- 3 db sárgarépa
- 1 db zeller kicsi
- 1 db póréhagyma kisebb
- 50 dkg burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 db babérlevél
- majoránna
- 1 l húsleves
- szerecsendió
- petrezselyemzöld
- só
- fekete bors őrölt
- tejföl
Elkészítés
- Minden zöldséget meghámozok és felkockázok, karikázok. A hagymákat is természetesen. Nem kell túl picire, úgyis pürésítjük majd.
- A szalonnát is felkockáztam és kiolvasztottam a zsírját, majd kiszedtem megsült szalonnakockákat és a visszamaradt zsíron megfuttattam a zöldségeket.
- Ezután felöntöttem a húslevessel, hozzáadtam egy babérlevelet, egy kis majoránnát és otthagytam főni.
- Miután megpuhult minden kidobtam a babérlevelet belőle és botmixerrel pürésítjük. Ezen a ponton én még egy kis vízzel hígítottam, mert nagyon sűrű lett. Ment még bele só, bors, szerecsendió és apróra vágott petrezselyem is.
- Tálaláskor 1 teáskanál tejföllel bolondítjuk meg. Pirított kenyérkockát azért ajánlanék mellé!
Megjegyzés
Jó étvágyat a Szász burgonyaleves-hez!
Tápérték
Kalória: 420kcalSzénhidrát: 38gFehérje: 4gZsír: 29gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gKoleszterin: 33mgNátrium: 1397mgKálium: 844mgÉlelmi rost: 6gCukor: 8gVitamin A: 8981IUVitamin C: 36mgKalcium: 97mgVas: 3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 391, mai nézettség: 1 )