Avokádókrém kenve két szelet teljes kiőrlésű pirítósra, mellette egy fél, érett avokádó és egy kis adag friss zöldfűszerek, petrezselyem, egy világos színű alátéten. Avokádó krém

Avokádó krém

Sós krém

Avokádó krém – Egészséges, ízletes és könnyen elkészíthető

Avokádó krém recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 10 perc.

Az avokádó krém egy olyan egészséges és finom étel, amelynek számos előnye van. Az egyik legjobb tulajdonsága az, hogy rendkívül magas az egészséges zsírok és rostok tartalma. Az avokádó krém ráadásul könnyen elkészíthető és ízletesen fogyasztható.

Avokádókrém kenve két szelet teljes kiőrlésű pirítósra, mellette egy fél, érett avokádó és egy kis adag friss zöldfűszerek, petrezselyem, egy világos színű alátéten.

Avokádó krém

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Avokádó krém.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Teljes idő 10 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Arab
Mennyiség 2 főre
Kalória 278 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Az avokádót megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, egy fél, kis fej reszelt vöröshagymát, a citromlevet.
  • Sóval, borssal ízesítjük.
  • A tejfölt is hozzákeverjük és jól összeturmixoljuk.
  • Pirítósra kenve fogyasztjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Avokádó krém-hez!

Tápérték

Kalória: 278kcalSzénhidrát: 15gFehérje: 4gZsír: 25gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gKoleszterin: 30mgNátrium: 606mgKálium: 624mgÉlelmi rost: 8gCukor: 4gVitamin A: 468IUVitamin C: 16mgKalcium: 79mgVas: 1mg
Keyword Arab konyha, avokádó, Citromlé, fekete bors, fokhagyma, Hideg előétel, Pirítós, Tejföl, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Gyakran ismételt kérdések az Avokádó krém recepthez:

Mi az Avokádó krém?

Az avokádó krém egy sima, krémes állagú előétel, amely friss avokádóból, fokhagymából, vöröshagymából, citromléből, sóból, fekete borsból és tejfölből készül.

Mennyi ideig tárolható a hűtőben?

Az avokádó krém általában 1-2 napig tárolható a hűtőben, légmentesen lezárva. Mivel az avokádó hajlamos a barnulásra, a citromlé hozzáadása segíthet megőrizni a színét.

Hogyan lehet megakadályozni, hogy megfeketedjen?

A citromlé hozzáadása segít megőrizni az avokádó friss zöld színét. A krémet légmentesen lezárt edényben tárolva is csökkenthető a levegővel való érintkezés, ami szintén segít megőrizni a színét.

Milyen alternatívák vannak a tejföl helyett?

Ha tejföl helyett alternatívát keresel, használhatsz joghurtot, görög joghurtot, vagy vegán alternatívákat, mint például kókusztejet vagy szójajoghurtot.

Lehetséges-e előre elkészíteni?

Igen, az avokádó krémet lehet előre elkészíteni, de ajánlott a tálalás előtt néhány órával, hogy a frissessége megmaradjon.

Milyen ételekhez ajánlott?

Az avokádó krém nagyszerűen illik pirítóshoz, tortilla chipshez, zöldségekhez vagy akár grill ételek mellé is.

Hogyan lehet krémesebbé tenni az avokádó krémet?

A krémes textúráért pürésítsd az avokádót alaposan. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vízet, tejfölt, vagy joghurtot a kívánt állag eléréséhez.

Történet:

Az avokádó krém a világszerte népszerű guacamole mexikói étel modern változata. Az avokádó, amely Közép- és Dél-Amerika őshonos növénye, már az aztékok idején is kedvelt alapanyag volt. Az idők során az avokádó felhasználása világszerte elterjedt, és számos kultúra saját ízlése szerint alakította ki az avokádó alapú ételeket. Változatai között találkozhatunk egyszerű, kevés hozzávalót igénylő verzióktól kezdve a gazdagabb, több összetevőt tartalmazó változatokig, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelőt.

Tálalás:

Az avokádó krém tökéletes előételként, snackként vagy kiegészítőként szolgálhat. Pirítósra kenve, tortilla chips vagy zöldségek mellé tálalva remek választás. Tálalható grillezett csirkemell, hal vagy zöldségek mellett is. A tálaláshoz használjon színes tányérokat és díszítse friss zöldfűszerekkel, mint a koriander vagy petrezselyem, hogy szemet gyönyörködtető és ízletes ételt kapjon.

Ital ajánló az Avokádó krém mellé:

Gyerekeknek:

  1. Citromos-gyömbéres víz: Frissítő, egészséges választás. Keverj össze vízzel, frissen facsart citromlével, és egy kis reszelt gyömbérrel. Ez egy kellemesen frissítő ital, ami jól harmonizál az ízvilágával.
  2. Almalé: Természetes, édes íze jól kiegyensúlyozhatja az avokádó krém sós, fűszeres zamatát. Válassz 100%-os gyümölcstartalmú, adalékanyagoktól mentes almalevet.
  3. Kókuszvíz: Könnyű és hidratáló, ideális választás a gyerekek számára. A kókuszvíz természetes íze jól illik a krémhez.

Felnőtteknek:

  1. Zöld tea: Az enyhén kesernyés íz jól kiegészíti az avokádó krém zamatát. A zöld tea antioxidánsokban gazdag, ami hozzájárulhat az egészséges étkezéshez.
  2. Gyümölcsös szóda: Válassz egy könnyű, gyümölcsös szódát, mint például limonádét vagy gyümölcs ízesítésű szénsavas vizet. Ezek frissítőek és jól illenek a krém ízéhez.
  3. Fehérbor: Ha alkoholos italt szeretnél, egy könnyű, száraz fehérbor, mint a Sauvignon Blanc vagy a Pinot Grigio, remekül kiegészítheti az avokádó krém ízét.

Alternatív hozzávalók:

  • Tejföl helyett: Használjon joghurtot, görög joghurtot, kókuszjoghurtot vagy más növényi alapú alternatívát, hogy könnyebb vagy laktózmentes verziót készítsen.
  • Fűszerek: Kísérletezzen különböző fűszerekkel, mint például chili, koriander vagy lime, hogy egyedi ízvilágot hozzon létre.
  • Extra összetevők: Adj hozzá apróra vágott paradicsomot, kukoricát vagy fekete babot, hogy gazdagítsa az ízét és textúráját.
  • Édesítőként: A fokhagyma és a vöröshagyma helyett próbálja ki édes vörös hagymát vagy fokhagymapor használatát, ha enyhébb ízt szeretne elérni.

Egészségügyi előnyök:

  1. Szív- és érrendszeri egészség: Az avokádó magas egyszeresen telítetlen zsírsavtartalma hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészség javításához.
  2. Rosttartalom: Magas rosttartalma elősegíti az emésztést és hozzájárulhat a vércukorszint stabilizálásához.
  3. Vitaminok és ásványi anyagok: Az avokádó E-vitamin, K-vitamin, C-vitamin és B-vitaminok (különösen a folsav) forrása, valamint káliumot is tartalmaz.
  4. Gyulladáscsökkentő hatás: Az avokádóban található fitokemikáliák és zsírsavak csökkenthetik a szervezetben a gyulladást.

Variációk:

  1. Vegán változat: Cserélje le a tejfölt vegán alternatívára, mint például kókuszjoghurtra vagy szójajoghurtra.
  2. Fűszeres verzió: Tegyen hozzá chili paprikát, jalapeno paprikát vagy cayenne borsot, hogy extra csípősséget adjon.
  3. Extra zöldségekkel: Adj hozzá apróra vágott paradicsomot, uborkát vagy paprikát a textúra és íz diverzitásának növelése érdekében.
  4. Krémesítő variációk: Készítheti joghurttal vagy friss sajtkrémmel is a tejföl helyett.

Érdekességek:

  1. Történelmi Háttér: Az avokádó (Persea americana) Közép-Amerikában őshonos, és az aztékok már i.e. 5000 körül is termesztették.
  2. Névváltozások: Az avokádó eredeti neve az ahuacatl volt az aztékok nyelvén, ami „erdő tojást” jelent.
  3. Varietások Sokasága: Több mint 500 különböző avokádófajta létezik világszerte, különböző méretű és ízű gyümölcsökkel.
  4. Guacamole és Avokádó Krém: A guacamole, amely az avokádó egyik leghíresebb felhasználási módja, jellemzően több összetevőt tartalmaz, mint például paradicsomot és friss koriandert, míg az avokádó krém egyszerűbb változat.
(össznézettség: 2 686, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating