Csabai titok
Húsételek Sertés

Csabai titok

A csabai titok – Élvezd a legjobb magyar ízt!

Csabai titok recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.

A magyar gasztronómia rengeteg finomsággal büszkélkedhet, azonban a csabai titok minden bizonnyal az egyik legismertebb és legkedveltebb étel az országban.

Csabai titok

Csabai titok

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csabai titok.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 10 főre
Kalória 738 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húst hagymás olajon lepirítjuk, sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a csíkokra vágott lepirított szalonnát, sonkát, gombát és a csemege uborkát és tovább pároljuk.
  • Amikor megpuhult, a serpenyőben hozzáadjuk a tejfölt és a felvert tojásokat. Addig kevergetjük, míg a tojás megköt. Sós palacsintákba betöltve sütőben átforrósítjuk és a pörköltnek a levével leöntjük, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
  • Hasábokra vágott pirított burgonyával tálalom!

Megjegyzés

Jó étvágyat a Csabai titok-hoz!

Nutrition

Kalória: 738kcalSzénhidrát: 16gFehérje: 26gZsír: 63gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 33gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 179mgNátrium: 320mgKálium: 515mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 286IUVitamin C: 5mgKalcium: 67mgVas: 2mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A Csabai titok egy hagyományos magyar étel, amely Csaba városáról kapta a nevét. Ez a fogás gazdag és ízletes, és a sertéshúst, szalonnát, gombát, uborkát és egyéb finomságokat kombinálja egy ínycsiklandó mártással. A Csabai titok ízletes és tápláló, és a magyar konyha egyik jellegzetes étele.

Tálalás:

Általában forró sós palacsintával tálalják. A sós palacsinták tökéletesen passzolnak a gazdag és fűszeres Csabai titokhoz, és segítenek felszívni a finom mártást. A tányéron a szépen meg lehet rendezni, a palacsintákat pedig mellette vagy alatta helyezheted el. Díszítheted petrezselyemzölddel vagy esetleg egy szelet citrommal a tálalás előtt.

Alternatív hozzávalók:

A Csabai titok receptje nagyon sokféleképpen variálható. Itt van néhány alternatív hozzávaló, amelyeket hozzáadhat vagy cserélhet a receptben:

  • Helyettesítheted a sertéshúst csirkével vagy marhával, ha más ízeket szeretnél kipróbálni.
  • A tejfölt helyettesítheted tejszínnel vagy tejföl helyett használhatsz tejet, ha szeretnéd csökkenteni a zsírtartalmat.
  • A szalonnát helyettesítheted kolbásszal vagy füstölt szalonnával más ízek eléréséhez.
  • A gombát és az uborkát más zöldségekkel is kiegészítheted, például paprikával vagy paradicsommal.
  • A tojásokat hagyhatod el, ha vegetáriánus verziót készítesz, vagy tojás helyett használhatsz növényi alapú tojáspótlót.

Egészségügyi előnyök:

A Csabai titokhoz tartozó hozzávalók között vannak olyanok, amelyeknek egészségügyi előnyei is lehetnek:

  1. Sertéshús: Sertéshús jó forrása lehet a fehérjének, a vasnak és a B-vitaminoknak. Azonban érdemes mértékkel fogyasztani, mivel magas zsírtartalmú lehet.
  2. Gomba: A gomba tápanyagokban gazdag, így tartalmazhat rostot, fehérjét, B-vitaminokat és ásványi anyagokat. Emellett alacsony kalóriatartalmú is lehet, így hozzájárulhat a telítettség érzéséhez.
  3. Uborka: Az uborka magas víztartalommal rendelkezik, és alacsony kalóriatartalmú. Jó hidratáló hatása lehet, és segíthet a szervezet tisztításában.

Variációk:

A receptje változatos módon módosítható az ízlés és a diétás igények szerint. Itt van néhány variáció, amelyeket kipróbálhatsz:

  1. Vegetáriánus verzió: Készítsd el a Csabai titkot tofu vagy gombafehérje alapú húsalternatívával, és hagyd el a húst és a szalonnát. Használhatsz tofuból készült szalonnát vagy füstölt ízű fűszereket a jellegzetes íz eléréséhez.
  2. Csípős változat: Ha szereted a pikáns ételeket, adj hozzá egy kis chilit vagy csípős paprikát a Csabai titokhoz. Így fűszeresebb és pikánsabb ízt kapsz.
  3. Zöldséges változat: Bővítsd a gombát és az uborkát más zöldségekkel, például paprikával, paradicsommal vagy cukkinivel. Ez a változat még táplálóbbá teheti az ételt.

Érdekességek:

  • Egy hagyományos magyar étel, amely eredetileg a Csaba városa környékéről származik, és a magyar konyha egyik ikonikus fogása.
  • A Csabai titok sokszínű és gazdag ízeket tartalmaz, amelyek a sertéshúst, a szalonnát, a gombát, az uborkát és a tejfölt kombinálják egy ízletes mártással.
  • Népszerű étel a magyar háztartásokban, különösen ünnepi alkalmakkor vagy családi összejöveteleken.
  • Az étel gazdag és laktató, így ideális választás lehet egy kiadós ebéd vagy vacsora elkészítéséhez.
(össznézettség: 239, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating