Mézeskalács
Édes sütemény Sütemény

Mézeskalács

Mézeskalács recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 70 perc.

Mézeskalács

Mézeskalács

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mézeskalács.
4.67 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 1 óra
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 924 kcal

Hozzávalók
  

a cukormázhoz:

  • 1 db tojásfehérje
  • 7 dkg cukor
  • citromlé

Elkészítés
 

  • A porszerű anyagokat összekeverjük, Ebbe belemorzsoljuk a zsiradékot. A halom közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat és az egészet jól összegyúrjuk. Előfordulhat, hogy a méz kicsit nehezebben veszi fel a lisztet, ezért a liszt kis részét az elején félre tesszük és a kidolgozáskor gyúrjuk a tésztához.
  • A deszkát bőven lisztezzük, hogy a tészta ne legyen lágy. A tésztát részletekben alaposan lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra sodorjuk, majd szaggatjuk.
  • Zsírozott, lisztezett sütőlemezen, közepesen forró sütőben sütjük. Vigyázat! Hirtelen megsül.
  • Cukormáz készítésénél 1 tojásra 7 dkg cukrot számolunk, ezt gőz felett felverjük, pár csepp citromlével, vagy ecettel.
  • Nyomózsákba tesszük és mintákat nyomunk a kalácskákra.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mézeskalács-hoz!

Nutrition

Kalória: 924kcalSzénhidrát: 182gFehérje: 16gZsír: 15gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 73mgNátrium: 447mgKálium: 205mgÉlelmi rost: 5gCukor: 84gVitamin A: 95IUVitamin C: 3mgKalcium: 52mgVas: 7mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 862, mai nézettség: 1 )