Mézeskalács recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 70 perc.
Mézeskalács
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mézeskalács.
Hozzávalók
- 1 kg liszt
- 4 dl porcukor
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 kávéskanál fahéj
- 2 kávéskanál szegfűszeg őrölt
- 1 csipet só
- 10 dkg zsír
- 3 db tojás
- 2.5 dl méz
a cukormázhoz:
- 1 db tojásfehérje
- 7 dkg cukor
- citromlé
Elkészítés
- A porszerű anyagokat összekeverjük, Ebbe belemorzsoljuk a zsiradékot. A halom közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat és az egészet jól összegyúrjuk. Előfordulhat, hogy a méz kicsit nehezebben veszi fel a lisztet, ezért a liszt kis részét az elején félre tesszük és a kidolgozáskor gyúrjuk a tésztához.
- A deszkát bőven lisztezzük, hogy a tészta ne legyen lágy. A tésztát részletekben alaposan lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra sodorjuk, majd szaggatjuk.
- Zsírozott, lisztezett sütőlemezen, közepesen forró sütőben sütjük. Vigyázat! Hirtelen megsül.
- Cukormáz készítésénél 1 tojásra 7 dkg cukrot számolunk, ezt gőz felett felverjük, pár csepp citromlével, vagy ecettel.
- Nyomózsákba tesszük és mintákat nyomunk a kalácskákra.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Mézeskalács-hoz!
Nutrition
Kalória: 924kcalSzénhidrát: 182gFehérje: 16gZsír: 15gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 73mgNátrium: 447mgKálium: 205mgÉlelmi rost: 5gCukor: 84gVitamin A: 95IUVitamin C: 3mgKalcium: 52mgVas: 7mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 862, mai nézettség: 1 )